Electrische step voor de openbare weg


Wilt u zich gemakkelijk en snel verplaatsen zonder zorgen? Kies dan voor een elektrische step welke is goedgekeurd voor de openbare weg. Wanneer u kiest voor een elektrische step met Europese goedkeuring kunt u in Nederland en ook op vakantie in het buitenland, zonder zorgen rijden op de fietspaden. U dient zich te houden aan de regels die voor fietsers gelden.


Gebruik van de elektrische step op de openbare weg- of eigen terrein

Alvorens u een elektrische step aanschaft, bepaal dan eerst uw doel van het gebruik. Wilt u step enkel gaan gebruiken op eigen terrein? Zoals een camping of bedrijventerrein, dan is een elektrische step zonder goedkeuring voldoende. U rijdt er tenslotte niet mee op de openbare weg.

Gaat u zich met de elektrische step verplaatsen op de openbare weg omdat u er bijvoorbeeld mee naar uw werk wilt gaan?Kies dan voor een elektrische step welke is voorzien van een Europese goedkeuring op basis van EU 168/2013. Op dit moment worden er veel steps aangeboden die niet voorzien zijn van deze goedkeuring en dus ook niet op de openbare weg mogen rijden. Let er daarom goed op, dat u de juiste elektrische step aanschaft.


Wanneer mag ik met mijn elektrische step op de openbare weg?

De Europese richtlijn EU 168/2013 is dé leidraad. Alle gemotoriseerde voertuigen met een snelheid boven de 6 km/u dienen namelijk aan deze richtlijn te voldoen. Er is echter één uitzondering op deze regel en dat zijn voertuigen die door het ministerie als "bijzonder voertuig" zijn aangemerkt. De electrische steps van Doornbos zijn officieel aangemerkt als 'bijzonder voertuig' en mogen zich dus begeven op de openbare weg. De snelheid van deze elektrische steps in Nederland beperkt zich tot maximaal 25 km/u, vandaar dat u alleen op het fietspad mag rijden met deze steps.

Alle belangrijke punten op een rijtje:

• U dient minimaal 16 jaar oud te zijn en in bezit te zijn van een geldig rijbewijs • U dient het fietspad te gebruiken wanneer u op uw elektrische (goedgekeurde) step rijdt • U houdt zich aan de regels van fietsers • Uw elektrische step mag niet harder dan 25 km/u Wat kan er gebeuren als ik met mijn niet goedgekeurde step op de openbare weg rijd?

Als u met een niet goedkeurde elektrische step in Nederland op de openbare weg rijdt, kan uw step door de politie in beslag worden genomen. Wij raden u daarom ten alle tijden aan om enkel de weg op te gaan met een elektrische step welke is geschikt voor de openbare weg.

0 keer bekeken

Voor al uw vragen belt u 085 - 0470 789 of mailt u info@doornbosscooters.nl. Ook kunt u ons via de live chat bereiken. 

© 2019 Doornbos. Alle rechten voorbehouden. Bekijk onze algemene voorwaarden & herroepingsrecht. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon