Wetgeving elektrische steps en scooters

Hoe controleert u als dealer of consument of een voertuig voldoet aan de wet?

Er heerst heel veel onwetendheid bij zowel de detailhandel als bij de consument als het gaat om het gebruik van electrische voertuigen op de openbare weg.

De Europese verordening 168/2013 is de leidraad. Alle gemotoriseerde voertuigen met snelheden boven de 6 km/u dienen aan deze richtlijn te voldoen. Er is 1 uitzondering en dat betreft voertuigen die door het Ministerie als bijzondere bromfiets worden aangemerkt.

Bij ieder gemotoriseerd voertuig dat officieel door het Ministerie en daarmee dus door de RDW is goedgekeurd, dient een C.O.C. (Certificate of Conformity) met corresponderend V.I.N. nummer (voertuig identificatie nummer) door de leverancier te worden geleverd. Daarnaast staat het in de C.O.C genoemde V.I.N. nummer ingeslagen in het voertuig. Een C.O.C. is nodig voor het verkrijgen van het verplichte kenteken via het RDW.

Hoe zit het met Doornbos e-scooters ?

 

Het gebruik van de Doornbos e-scooters is op de openbare weg is in heel Europa toegestaan. Doornbos e-scooters zijn naar de strengste veiligheidseisen getest en goedgekeurd door het RDW op basis van EU 168/2013. Doornbos e- scooters vallen in de categorie elektrisch scooters met een maximale snelheid van 25 of 45 km/u en elk voertuig beschikt over een unieke C.O.C. en VIN nummer.

Voor al uw vragen belt u 085 - 0470 789 of mailt u info@doornbosscooters.nl. Ook kunt u ons via de live chat bereiken. 

© 2019 Doornbos. Alle rechten voorbehouden. Bekijk onze algemene voorwaarden & herroepingsrecht. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon